Concept

CONCEPT

 

Een centraal punt waar alle bierliefhebbers samen kunnen komen om hun kennis en passie te verrijken.

 

Bierpunt

 

Het concept werd bedacht door Ronny Steyfkens, maar werd ondersteund door ‘de jeugd van tegenwoordig’. De jongeren gaan nog steeds graag naar grote clubs, maar de vraag naar gezellige cafés en de nieuwsgierigheid naar speciale bieren wordt steeds groter. Niet alleen het mannelijke volk, maar ook het vrouwelijk schoon ontdekt graag minder bekende maar (eens zo) lekkere bieren. Naast het bijna volledige aanbod aan trappisten, heeft elk Bierpunt alle krieken van België steeds in huis.

 

Mensen van alle leeftijden zijn welkom in een Bierpunt en gaan er zeker hun garing vinden. Niet alleen volwassenen maar ook studenten willen graag gezellig op stap gaan, en dit liefst aan acceptabele prijzen. Ook hier vormt elk Bierpunt een antwoord op ieders vraag.

 

Het is door deze stijgende vraag en onze mogelijkheid tot aanbieding, dat het concept ‘Bierpunt’ is ontstaan: onder vrienden proeven van meer dan 250 bieren in een vriendelijke en gezellige sfeer. De variëteit aan biersoorten werd zo geoptimaliseerd dat het bier altijd met de hoogste kwaliteit kan geschonken worden. De bierkaarten worden regelmatig aangepast en er wordt getracht de laatste nieuwe bieren steeds in huis te hebben.

 

Bier – punt

 

Bij het bedenken van de naam, zochten we een omvattende term voor het drinken van bier, zonder veel tierlantijntjes. Daarom werd gekozen voor de combinatie van ‘bier’ en ‘punt’. De keuze voor ‘bier’ spreekt voor zich en zoals de letterlijke vertaling van ‘punt’ al vertelt: sluitteken. Er moet niet meer verteld worden dan ‘bier’: een café waar het ’s morgens begint en ’s avonds sluit met bier. Een centraal punt waar alle bierliefhebbers samen kunnen komen om hun kennis en passie te verrijken.

 

Bier: Goudgele tot donkerbruine alcoholische drank met een schuimkraagje, die gebrouwen wordt van mout, hop, gist en water

 

Punt: Sluitteken (.) aan het einde van een volzin; [in de meetkunde] )